Psikolojik Danışmanlık Rehberlik Birimi

Üniversite Yaşamına Uyum

Sevgili Öğrenciler, Yaşamınızın yeni bir dönemine girmiş bulunuyorsunuz. Artık bir üniversite öğrencisisiniz. Bu dönem heyecanı kadar bazı zorlukları da beraberinde getirebilir ama endişelenmeyin. Çünkü yalnız değilsiniz.

Üniversite yaşamı, özellikle de ailesinin yanından ilk defa ayrılacak kişiler için zorlayıcı görünebilir. İnsan yaşamındaki her türlü değişiklik zorlayıcıdır. Pek çok alışkanlığımızın, rutinimizin değişmek zorunda olduğu bir uyum sağlama sürecinin içine gireriz. Bu süreci iyi tanımak, anlamak uyumu da kolaylaştıracaktır. Ekte bulunan ve sizler için hazırladığımız bilgilendirici yazıyı okumanızı öneririz. İhtiyaç halinde üniversite yaşamına uyum sürecinde bizlere bizzat başvurarak randevu talep edebilirsiniz. Sevgiyle kalınız.

Üniversite Yaşamına Uyum Süreci.doc